Hamilelik Döneminde Düşük Yapmanın Nedenleri

Hamilelik döneminde düşük, genelde ilk 13 hafta içerisinde ortaya çıkan bir durumdur. Bazen anne adayından kaynaklı bir durum olsa da çoğunlukla anne adayının elinde olmayan nedenlerden kaynaklanır.

hamilelik

hamilelik

Düşük yapmak, birçok anne adayının psikolojisi ve sağlığı üzerinde olumsuz etkilere sebep olur. Bu yüzden düşük yapmak, anne adaylarının hamilelik döneminde en korktuğu bir olaydır ve genelde bu dönemde en sık yaşanan vakalardan biridir.

Her Anne Adayı Risk Altında Olabilir

Hamilelik döneminde düşük, her zaman aynı sebeplerden ortaya çıkmayabilir. Farklı problemler buna sebep olurken, döllenme evresinde bile hamileliğin sürmeyeceği başından belli olabilir. Düşüklerin sebepleri araştırıldığında en çok ortaya çıkan sonuç ise, kromozom bozukluklarıdır.

hamilelik dönemi

hamilelik dönemi

Embriyonun gelişiminde birtakım sorunların ortaya çıkması anlamına gelen kromozom bozuklukları, döllenme aşamasında meydana gelir ve bu durum da bebeğin gelişimini kesintiye uğratır. Kromozom bozuklukları her ne kadar 35 yaş üstü kadınlarda daha sık yaşansa da her yaşta görülebilmesi mümkündür.

hamilelik döneminde düşük

hamilelik döneminde düşük

Bunun dışında plasenta problemleri, kişinin bağışıklık sisteminin embriyoyu reddetmesi, anne adayında tansiyon veya şeker gibi ciddi rahatsızlıkların bulunması, enfeksiyonlar, yaş faktörü ve kullanılan ilaçlar da hamilelik döneminde düşük yaşanmasının sebepleri arasındadır.

Yorum Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir