Gebelikte Daha Fazla Balık Yemek Doğum Sonrası Depresyonu Azaltıyor

Doğum öncesi dönemde kadınlar depresyon riski altındadırlar ve bir çocuğun doğumu savunmasız kadınlarda depresif bir dönemi tetikleyebilir. Yeni bir araştırmaya göre, balık tüketimini arttırmak doğum sonrası depresyonu azaltabilir. Doğum yaptıktan sonra kadınların yaklaşık % 70-80’inde ataklar, depresyon, öfke, kaygı ve suçluluk duyguları birkaç gün sürer. Yeni annelerin yaklaşık % 10’u, yaygın olarak tedavinin önerildiği şiddetli postpartum depresyonu (aynı zamanda postnatal depresyonu) geliştirir. Düşük oranlarda omega-3, “postpartum depresyonu” tetikleyebilir. Postpartum depresyon, çocuğun gelişimsel ve sağlık sorunlarının yanı sıra anne sağlığının azalmasıyla da ilişkilidir.

gebelikte omega

gebelikte omega

Gebelikte Omega 3 Alımını Neden Arttırmak Gerekiyor?

Montreal Üniversitesi’nden Gabriel Shapiro ve Sainte-Justine Anne ve Çocuk Hastanesi Araştırma Merkezi’nin bir araştırma raporuna göre; düşük oranlarda omega-3, postpartum depresyonun arkasında olabilir. Özellikle balıkta fazlasıyla bulunan Omega-3 eksikliği depresyona neden olabilir.

Araştırma literatürü, omega-3 ve serotonin ruh hali düzenleyicisinin beynimize salınmasını sağlayan kimyasal reaksiyon arasında bir bağ olabileceğini gösteriyor. Omega-3 anneden fetüsüne ve daha sonra emziren bebeğine aktarıldığından anne adayının omega-3 seviyeleri gebelik sırasında azalır ve doğumdan sonraki en az altı hafta boyunca düşük seviyede kalır.

hamilelikte omega 3

hamilelikte omega 3

Gebe kadınların spesifik biyolojik şartlarına ek olarak, çoğu insanın yeterli miktarda omega-3 tüketmediği de bir gerçek, oysa birçok kadın, omega-3 alımını, önerilen seviyelere getirebilir. Doğumdan sonra hem kendiniz hem de bebeğinizin sağlığı için gebelikte bolca balık tüketmeye çalışın, taze olarak tüketemeseniz bile gıda takviyesi olarak alabilirsiniz.

Yorum Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir