Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

İnsanın estetik görünümünü tamamlayan bölümü hiç şüphesiz saçlarıdır. Geçmişten günümüze her bireyin sorunu olan saç dökülmesi problemi son yüzyılın verdiği gelişmiş teknoloji sayesinde çözüme kavuşuyor.

Saç ekimi, ensedeki sağlıklı ve dökülmeme genetiğine sahip saç köklerinin alınıp saçsız bölgeye nakil işlemidir.

Saç Ekimi Öncesi

Saç ekimi öncesinde yaptıracak kişinin alkol, sigara gibi maddeleri bırakmaları gerekebilir ya da minimum seviyede kullanılabilir. Bunun yanı sıra karın tok ve aspirin gibi kanı sulandıran ağrı kesiciler içilmeden gelinmeli, işlem sırasında sorun yaşanmaması için kişi üzerine rahat giyip çıkarabileceği kıyafetler giymelidir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi operasyonları için günümüzde 2 çeşit yöntem uygulanmaktadır. Bu 2 yöntem de lokal anestezi uygulanarak işleme tabi tutulup 5-6 saat sürebilir.

Fut Tekniği

Operasyonda kullanılan fut tekniği, ensedeki sağlam saç köklerinin olduğu doku parçası alınıp saçsız bölgedeki deriye delikler açılarak nakil edilmesi yöntemidir. Bu işlem acısız ve ağrısız olup günlük yaşamı etkilemez. Ayrıca uygulanan bu yöntemde 2.seans için 4-6 ay kadar beklemek gerekiyor. Bu tekniğin avantajları tek tek iğne ile alım olamadığından kısa sürede daha fazla saç ekimi yapılır ve diğer yönteme kıyasla ekonomiktir. Buna ek olarak işlem 5 saat kadar sürmekte olup saçların kısa kesilmesini gerektirmeden uzun saça da eklenerek yapılabilme imkânı bulunuyor.

Fue Tekniği

Bu yöntemde ise 2 teknik ile kullanılıp bunlardan ilki el ile ensedeki sağlam saç kökünü alınarak saçsız bölgeye transfer edilmesidir. Bir diğeri ise mikromotor ve özel bir alet yardımı ile kıl köklerinin alınarak sorunlu bölgeye nakil tekniğidir.  El tekniğinin avantajları deride iz bırakmaz ve iyileşme süresi daha hızlıdır. Eğer saç ekimi olacak bölge ön kısımlarda ise daha doğal bir görünüm verdiği için bu bölgede fue yöntemi tercih edilir.

Ayrıca saçsız kısma tekrar saç ekimi için verici ense bölgesi daha verimli hale gelir. Mikromotor yönteminin kullanılması halinde ekimin bulunduğu bölümde zımba deliği gibi izler kalabilir, verici bölgeden alınan saç köklerine zarar gelip iyileşme sürecini yavaşlatabilir. Bunlara ek olarak ensede şişlik fazla olup yaralar 10-15 gün gibi geç bir sürede kabuklanarak dökülürler.

Yorum Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir