Dar Alanlarda Dekorasyon

Bir mekanı uyum içinde, rahat ve güzel döşemek yani dekore etmek işinde mekanların büyüklüğü ilk elde dikkat edilecek noktalardan biridir. Küçük alanları dekore etmek ise daha zordur.

dar alan dekorasyonu

dar alan dekorasyonu

Küçük alanlardan maksimum fayda sağlamak, her santimetrekareyi akıllıca kullanmak gerekecektir. Özellikle kullanım alanının sınırlı olduğu toplu konutlarda bu konu daha da insanı düşündürür.

Neler Yapılabilir?

Evlerimizde en çok kullanılan yerler salonlardır. Topluca oturulan, yemek yenen, herkesin bir arada  olduğu yerlerdir salonlar. Bu yüzden oturma grupları, yemek masası, sandalyeler, TV sehpaları, bazen büfe gibi eşyalar hep salonda olurlar.  Büyük ve ağır mobilyalar yerine daha portatif olanları tercih etmek, L tipi köşe takımlarını kullanmak, orta sehpaları yerine kenarlarında köşebent olan koltukları seçmek gibi çarelerle küçük mekanları daha ferah gösterebilirsiniz. Mobilyaların kasvetli havasından, sıkışıklık hissinden biraz olsun kurtulursunuz.

dar alan dekorasyonu

dar alan dekorasyonu

Desenli perdeler yerine düz renk kumaşları seçmek, hatta duvarlarda kırık beyaz ya da bej renkleri tercih etmek, tavanı duvarlardan bir ton açık tutmak ve tavanlarda ayna kullanmamakta  size ferahlıkta yardımcı olacaktır. Duvar renklerinde ayrıca su yeşili çok sevilen bir renktir. Yumuşaklık hissi yaratır ve beyaz renk ile çok güzel bir birliktelik oluşturur. Daha canlı renklerle örneğin turuncu gibi renk seçimleriyle de kullanılabilir. Zevkli ve mantıklı yapılmış bir dar mekan dekorasyonu ile gene de rahat edeceğiniz sonuçlar yaratabilirsiniz.

Yorum Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir