0850 Telefon Kodu Nedir

Ülkemizde her alanın ve bölgenin belirli kodları bulunmaktadır. Bu kodlar belirli bir ile ve ilçeye bağlı olup sabittir ve asla değişmez. Sabit hatlar için standart olan bu kodlar değişemez ve taşınamaz. Bu nedenle yer ve ya bölge değişikliği yapıldığı zaman kullanılan hattın ve numaranın da değişmesi gerekir. Bu durum özellikle de işletmeler için büyük sıkıntılara be sorunlara neden olmaktaydı.

İşletmeler bazen yer değişikliği yapmak zorunda kaldıkları zaman yıllar boyunca kullandıkları sabit hatlara ait telefon numarasını ister istemez değiştirmekte ve firmanın müşterileri eskisi gibi rahat bir şekilde firma ile iletişim kuramamakta ve çok büyük iletişim sorunları yaşanmaktaydı. İletişim sorunlarına ek olarak firmalar için maddi kayıplara da neden olmaktaydı. Bu durum sabit hat kullanan firmalar için katlanılması gereken zorunlu bir sorundu.

Ancak son yıllarda dikkat ettiyseniz artık büyük işletmeler müşterilerini 0850 telefon kodu ile başlayan numaralarla aramakta. Yeni yeni gelişen bu telefon kodu özellikle büyük işletmelerin dikkatini çekmeye başlamış ve kullanılmaya başlanmıştır. 0850 telefon kodu sabit bir hat olup bir sabit hattan çok daha fazlasını sunmaktadır.

İlk kullanıldığı zamanlarda yurt dışı numarası gibi algılanan 0850 telefon kodu firmalar ve kişiler tarafından kullanıldıkça halk tarafından benimsenmiş ve aynı zaman müşteriler üzerinde de olumlu ve prestij sahip bir kurum imajı vermektedir. Bireysel ya da kurumsal olarak sahip olunabilen 0850 telefon kodu Türkiye sınırları içerisinde nerede olursanız olun internet üzerinde yetkili sitelere ya da Türk Telekom bayilerine başvurarak 0850 telefon kodu ile başlayan bir numaraya sahip olunabilir.

Başvuru yaptıktan sonra gerekli bilgi ve belgeleri toplayarak yetkili kurumlara verdiğiniz takdirde size özel olarak tahsis edilen numarayı 2 hafta içerisinde kullanmaya başlayabilirsiniz. Size tahsis edilen numarayı kullanmaya başladıktan sonra ömür değiştirmeden kullanabilirsiniz. İster bulunduğunuz mahalleyi isterseniz bulunduğunuz ilden başka bir ile taşının 0850 telefon kodu ile başlayan numaranızın hiçbir rakamı değişmeden kullanamaya başlayabilirsiniz.

IP tabanlı bir alt yapısı bulunan 0850 telefon numaraları göçebe numaralar olup belirli bir alana ve bölgeye bağlı değildir.

Yorum Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir