0850 Kodu Nereye Aittir

Artık hepimizin cep telefonları olmasına rağmen evlerde ve işyerlerinde sabit telefon kullanmaktan yine de vazgeçmiyoruz. Zaten ülkemizde halen internet bağlantısından yararlanmak için sabit telefon kullanılması da gerekmektedir. Ayrıca daha başka yararları da bulunmaktadır. Sabit telefon numaralarında her bölgenin ve her şehrin bir alan kodu vardır ve bir sabit telefondan arandığımızda bu alan koduna bakarak nereden arandığımızı anlayabilmekteyiz.

Sabit telefon numaraları bir şehirden başka bir şehre taşındığımızda değişmektedir. Öncelikle de alan kodu değişmektedir. Bu numara değişikliği de özellikle şirketler için bazı sorunlara yol açmakta, bir süre iletişimle ilgili problemler yaşamaktadırlar. Ama yeni geliştirilen 850 numara sisteminde bunlar yaşanmamaktadır. 0850 kodu ile başlayan numaralar herhangi bir şehrin alan kodunu belirtmemektedir. Bu numaraları hangi şehirde olursanız olun başka bir alan kodunu kullanmadan kullanabilmektesiniz.

Ayrıca bir yerden başka bir yere taşındığınızda da numaranız değişmemekte aynı numarayla görüşmelerinizi yapabilmektesiniz. Bu yüzden de 850 ile başlayan telefon numaralarına göçebe numaralar denilmektedir. Bu numara sistemi Türkiye’ye özgü bir sistemdir. BTK bu numaraları farklı telekomünikasyon şirketlerine bloklar halinde tahsis etmekte, bireysel ya da kurumsal kullanıcılar da bu şirketlerden numaraları almaktadır.

0850 kodu ile başlayan ve aynı şirketten hat sahibi olanlar kendi aralarında ücretsiz konuşabilmektedirler. Bunun dışında da bu numaraların tarifeleri diğer normal sabit hatlardan daha ucuz olmaktadır ve bu yüzden özellikle kurumsal talepler gün geçtikçe artmaktadır. Özellikle çağrı merkezleri birer birer bu hatlara geçmeye başlamaktadırlar. Çağrı merkezleri gibi çoklu kullanımlarda internet tabanlı santrallerin de olması gerekmektedir, çünkü bu numaralar internet tabanlı numaralardır.

Benim bir sabit hattım olsun ama ömür boyu hiç değişmesin diyorsanız siz de hemen bir iletişim şirketine başvurarak bu hatlardan alabilirsiniz.  Başvuru yapmak nüfus cüzdanı örneği ve T.C kimlik numarası ile olmakta, böylece sahtekârlıkların önü de kesilmektedir. Ayrıca bu numaralarda ilk başvuru ya da abonelik gibi ücretler de ödemeyeceksiniz. Aylık sabit ödemeler de olmamakta, sadece görüştüğünüz kadar ücret ödemektesiniz. 850 li numaralarla diğer telefon numaralarına yönlendirme de yapabilmektesiniz.

Yorum Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir